Omdat we het zo lekker vinden, vertellen we je vandaag hoe supersimpel je deze visburgers kunt maken.

Vier flinke jongens

We maken vandaag weer eens burgers van vis. Het zijn vier flinke jongens. Ben je niet zo'n grote eter, dan kun je de burgers ook halveren en de rest invriezen. Is dat even makkelijk!

Visburgers

Deze visburgers zijn heerlijk om te eten tussen een broodje, maar ze smaken ook prima als onderdeel van je prakkie met groente een aardappels. Frietjes zijn natuurlijk ook altijd lekker bij een burger.

Je maakt met dit recept 4 burgers die je dus ook prima kunt invriezen.

Dit heb je nodig:

600 gram verse zalmfilet
1 bosje dille
1 bosje bosuitjes
1 ei
halve komkommer
4 eetlepels tartaarsaus (pot)
2 eetlepels mayonaise (plus wat extra)
4 hamburgerbroodjes
1 handje ijsbergsla in reepjes
paneermeel
zonnebloemolie
peper en zout uit de molen

keukenmachine

Zo maak je de zalige zalmburgers:

Begin met het schillen van de halve komkommer. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef. Strooi wat zout over de komkommer en laat het alvast uitlekken.
Snij de zalmfilet in stukken, hak de dille grof, snij de bosui in stukken.

De tekst gaat onder de foto verder.

Doe de zalmfilet, de bosui, de helft van de gehakte dille en het ei in de keukenmachine. Maal royaal zout en peper erover en maal alles tot het smeuïg is en de structuur heeft van gehakt.

De tekst gaat onder de foto verder.

Strooi een dun laagje paneermeel op een groot bord.
Vorm 4 burgers en leg iedere burger op het bord.
Strooi ook over de bovenkant van de burger een klein beetje paneermeel.
Zet het bord in de koelkast.

De komkommersaus

Druk nu de komkommer goed uit in de zeef en doe het over in een kom. Doe er de tartaarsaus bij, de mayonaise, de andere helft van de gehakte dille en een draai uit de pepermolen. Meng alles met een lepel goed door elkaar tot een saus. Zet even weg.

Snij de hamburgerbroodjes door en gril de helften met de snijkant naar boven tot het broodkruim lichtbruin ziet. Pas op, want dit kan snel verbranden!

De tekst gaat onder de foto verder.

Bak de zalmburgers in een scheutje zonnebloemolie gaar, zo'n vijf minuten aan iedere kant op middelhoog vuur.

Besmeer de geroosterde broodjeshelften met mayonaise en leg op de onderste helft wat reepjes ijsbergsla. Leg er de zalmburger op, schep er de komkommersaus op en dek af met het kapje. Eet smakelijk!